09223504211
میخواهید برای اولین بار در ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنید؟ ابتدا این ۱۰ نکته را بخوانید
کمتر از ۱۰ سال پیش اگر از بیت کوین و قیمت امروز آن صحبت میکردید، در سلامت عقلتان شک میکردند؛ اما دنیای امروز جایی است که بزرگترین بانکهای دنیا بیت کوین میخرند؛ بزرگترین شرکتهای فناوری بیت کوین را به خزانه داراییهایهای خود افزودهاند.
همه این نشانهها حاکی از آن است که اقبال عمومی مردم نسبت به ارزهای دیجیتال، روزبهروز در حال افزایش است.
فرقی نمیکند که یک سرمایهگذار یا معاملهگر باتجربه باشید یا یک تازهوارد بیاطلاع، در هر صورت هفتهای چندبار عبارت «ارز دیجیتال» را میشنوید و شاید خودتان هم درباره آن سؤالاتی داشته باشید.
حقیقت این است که در چنین شرایطی، بیتفاوتبودن نسبت به این موضوع و وسوسهنشدن برای سرمایهگذاری، ابداً کار سادهای نیست؛ بهخصوص وقتی که اینستاگرامتان را باز کنید و تبلیغات اساتیدی را ببینید که اصرار دارند با ارزهای دیجیتال یکشبه پولدارتان کنند، سود تضمینی بدهند و با نشاندادن نمودارها و سودهای هزاران درصدی دل و دینتان را ببرند!
همه این عوامل باعث شده است تا بسیاری از مردم حس کنند که این روزها فرصتی طلایی را از دست میدهند و سراسیمه و هراسان تصمیم بگیرند که به این دنیای ناشناخته وارد شوند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید و تصمیمتان برای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال از پی تبوتابی میآید که اخیراً کل دنیا را فرا گرفته است، باید بگویم که بهتر است کمی صبر کنید.
البته منظورم بههیچوجه این نیست که سرمایهگذاری در این ارزها اشتباه است و یا بالعکس؛ بلکه هدف این است که شما را از ریسکهای این بازار مطلع کنیم تا بتوانید با دید بازتری به این عرصه وارد شوید؛ چراکه ناآگاهی، خوشبینی بیشازحد و تعصب، نتیجهای جز ناکامی نخواهد داشت.
۱. مقداری را سرمایهگذاری کنید که توانایی از دست دادن آن را دارید
ریسک سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال، از بسیاری از بازارهای دیگر بیشتر است. در این دنیا هیچچیزی به جز نوسان تضمینشده نیست. علاوه بر آن، غالباً قوانین مشخصی در مورد ارزهای دیجیتال وجود ندارد. البته این بدان معنا نیست که این ارزها غیرقانونی هستند؛ بلکه در بیشتر کشورها هنوز قانونگذاری مشخصی در مورد آنها انجام نشده است. این ارزها را نمیتوان بیمه کرد و تضمینی برای فروش آنها (بهعنوان مثال در یک برهه زمانی خاص که نیاز به پول دارید) وجود ندارد.
۲. تا میتوانید تحقیق کنید
توصیه میکنیم پیش از تصمیمگیری برای ورود به این بازار، زمان کافی را به تحقیق اختصاص دهید و تا میتوانید در این مورد مطالعه کنید. فقط با تحقیق و بررسی کافی میتوانید ارزش این بازار و همچنین ریسکهای آن را دریابید.
۳. «ترس از دست دادن» را از خود دور کنید
«ترس از دست دادن» در دنیای ارزهای دیجیتال بسیار رایج است و از اصطلاح «فومو» (مخفف Fear of Missing Out) برای اشاره به آن استفاده میشود. تجربه نشان داده که این ترس بههمان اندازه که رایج است، مخرب هم هست. ترس از دست دادن میتواند کل سرمایهای که شما در طول عمر خود جمعآوری کردهاید را به باد دهد. البته اگر دقیقتر نگاه کنیم، متوجه میشویم که این نکته هم به نوعی با نکته قبلی در ارتباط است. ترس از دست دادن باعث میشود که شما بهصورت هیجانی و بدون تحقیق کافی دست به عمل بزنید. مسلماً نتیجه هر اقدام بدون فکری، چیزی جز ناکامی نیست.
۴. به پروژههای بیش از حد خوب و رویایی مشکوک باشید
مانند هر بازار مالی دیگری، دنیای ارزهای دیجیتال هم پر از افراد حقهباز و کلاهبردار است. در این دنیا هر روز با افرادی مواجه میشوید که ادعا میکنند پروژه آنها قرار است جایگزین بیت کوین شود؛ اما از هر صد پروژه، شاید یکی موفق و ماندگار شود.
۵. اعتماد نکنید؛ راستیآزمایی کنید
هرجا که پول زیاد باشد، کلاهبرداران هم هستند. همانطور که گفتم، دنیای ارزهای دیجیتال هم از این قاعده مستثنی نیست. کلاهبرداران برای فریب شما چند راه حل ساده دارند:
- معرفی پروژههای اسکم و تبلیغ توکنهای بیارزش
- معرفی طرحهای پانزی، هرمی و شبکهای
- استخراج ابری (وعده سودهای نجومی در ازای اجاره هشریت)
- حملات فیشینگ و سرقت اطلاعات حساس، از طریق ایمیلها، پشتیبانی جعلی وبسایتها و ایردراپهای جعلی
- صرافیها و کیف پولهای جعلی
- سوءاستفاده از نام اشخاص شناختهشده و دریافت مبالغی به بهانه خیریه، قرعهکشی و …
تمامی این موارد بهسادگی قابل تشخیص هستند؛ کافی است چند دقیقه هیچ کاری نکنید و فقط منطق سودهایی که به شما پیشنهاد میدهند را بررسی کنید. اگر کوچکترین نقطه تاریکی دیدید از سرمایهگذاری صرفنظر کنید.
۶. قیمت یک ارز دیجیتال به تنهایی چیزی را مشخص نمیکند
ماهیت ارزهای دیجیتال با یکدیگر متفاوت است و بههمان نسبت، سیستم ارزشگذاری آنها هم با یکدیگر فرق میکند. بهبیان دیگر، جهان ارزهای دیجیتال یک جهان آزاد است که در آن هر کسی مختار است ارزی با ویژگیهای منحصربهفرد خود را توسعه دهد. برخی از این ارزها با هدف تقلید از بیت کوین متولد میشوند و برخی دیگر، در پی حل مشکلات دیگری هستند.
۷. اگر کلیدهایتان را ندارید، شما مالک ارز نیستید!
یکی از شباهتهای ارزهای دیجیتال با داراییهایی مانند طلا یا پول نقد، این است که مالکیت آنها در هیچجای خاصی ثبت نمیشود و دارنده آنها، صاحب آنهاست. بنابراین اگر این داراییها گم یا دزدیده شوند، برای همیشه از دست رفتهاند.
به همین علت است که متخصصین ارزهای دیجیتال، نگهداری این ارزها را در حساب صرافیها توصیه نمیکنند. صرافیهای ارز دیجیتال در حقیقت واسطههایی هستند که کلیدهای خصوصی شما را در نزد خود نگهداری میکنند. احتمالاً میدانید که یکی از اهداف اولیه ارزهای دیجیتال، حذف واسطه بود. بنابراین منطقی نیست که برای نگهداری این ارزها دوباره به واسطهها اعتماد کنیم؛ اما علاوه بر این قضیه، دلایل دیگری هم وجود دارند که شما را مجاب کنند تا از کیف پولهای صرافیها استفاده نکنید.
۸. لازم نیست حتماً یک واحد کامل بیت کوین (یا ارزهای دیگر) را بخرید
در هنگام خرید ارزهای دیجیتال، هیچ لزومی برای خرید یک واحد کامل وجود ندارد. بهعنوان مثال، بیت کوین تا هشت رقم اعشار تقسیمپذیر است و شما مجبور نیستید که یک بیت کوین کامل بخرید.
این ویژگی به شما این امکان را میدهد که بهاندازه موجودی دلاری (یا ریالی) خود، ارز دیجیتال بخرید. برای مثال میتوانید به یک صرافی ارز دیجیتال مراجعه کنید و بهاندازه ۱ میلیون تومان ارز دیجیتال بخرید.
۹. احتمال قانونگذاریهای آینده و تخصیص مالیات را نادیده نگیرید
در قسمتهای مختلف این مقاله اشاره کردیم که در بیشتر کشورها، هنوز قانونگذاری مشخصی در مورد ارزهای دیجیتال انجام نشده است؛ اما این به این معنی نیست که احتمال قانونگذاری در آینده هم وجود ندارد. معمولاً نهادهای گوناگونی در قانونگذاری جنبههای مختلف این حوزه دخیل هستند.
اینکه قانونگذاری ارزهای دیجیتال بهخودیخود مسئله خوب یا بدی است، موردبحث این مقاله نیست؛ اما نکته مهم در اینباره، پایدار نبودن وضعیت فعلی است. بهعنوان مثال، علیرغم قانونگذاری کامل حوزه ماینینگ در سال گذشته و صدور مجوز برای استخراج قانونی، این احتمال میرود که با رسیدن به فصل گرما و افزایش مصرف برق در کشور، فعالیت ماینرها بهدلیل کمبود برق، بهصورت مقطعی تعطیل شود. این اتفاق در زمان نگارش همین مقاله رخ داده و در پی قطعی گسترده برق در کشور، رئیس جمهور مستقیماً دستور داد که هرگونه فعالیت استخراج تا پایان شهریور ۱۴۰۰ تعطیل شود.
۱۰. احساسات خود را در مقابل نوسانات قیمت کنترل کنید
قیمت ارزهای دیجیتال ممکن است لحظهبهلحظه و ساعتبهساعت تغییر کند. این نوسانات نباید باعث نگرانی شما شود و کل زندگیتان را تحتتأثیر قرار دهد. فراموش نکنید که اگر هدف شما از خرید ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری بلندمدت است، نوسان مقطعی قیمت آنها نباید زندگیتان را مختل کند. به جای آن، باید سعی کنید بر اهداف بلندمدت خود متمرکز شوید.
ممکن است شما ارزی مانند بیت کوین را خریداری کنید و دقیقاً فردای همان روز، خبر سقوط قیمت بیت کوین را بشنوید. در این صورت، باید آرامش خود را حفظ کنید و اطمینانخاطر داشته باشید که قیمت در طولانیمدت دوباره به حالت صعودی باز خواهد گشت. اگر از خرید خود احساس پشیمانی کنید و یا احساس کنید فرصت خرید در قیمت کمتر را از دست دادهاید، زندگی واقعاً برایتان عذابآور خواهد شد.
منبع : arzdigital
0 دیدگاه
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است